ADE-hoogtepunt Amsterdam Music Festival gaat niet door

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

Het Amsterdam Music Festival, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, gaat niet door. Concertorganisator ALDA bevestigt een bericht hierover van BNR. Door de nieuwe coronaregels van het demissionaire kabinet is het volgens directeur Allan Hardenberg onmogelijk het feest financieel rond te krijgen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Normaal wordt AMF in de Johan Cruyff Arena bezocht door zo’n 35.000 mensen. “Het is bizar”, stelt Hardenberg. “Overal in de wereld en in Europa vinden alweer festivals plaats zoals vroeger: Amerika, Engeland, Duitsland, België, Roemenië. Alleen hier in Nederland blijft de overheid ons maar dooie mussen voorhouden. Ze weten verrotte goed dat festivals met 75 procent bezetting niet haalbaar zijn.”

Hardenberg vindt de beloftes die het demissionaire kabinet dinsdagavond deed, dat buitenfestivals wel weer op volle capaciteit door mogen gaan, hypocriet: “Die buitenfestivals bestaan niet meer. Die zijn de laatste anderhalf jaar vakkundig stuk voor stuk de nek omgedraaid.”

Ook concertorganisator MOJO stelde dinsdag in het NPO2-programma Jan-Willem Start op! dat demissionair coronaminister Hugo de Jonge een “war on dance” lijkt de voeren. De Jonge had MOJO maandag gevraagd alle dance-events te schrappen.

ALDA hoopt op 2022 terug te keren met een volgende editie van het Amsterdam Music Festival.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD