‘Adje’ en Innemee in toneelstuk Vlaamsche Pot

TILBURG – Acteur Arijan ‘Adje’ van Bavel, zangeres Bettina Holwerda en cabaretier Onno Innemee spelen hoofdrollen in de theaterversie van de hitserie In de Vlaamsche Pot. Eerder werd al bekendgemaakt dat Bas Muijs mee speelt. De komedie is volgend jaar vanaf februari in de Nederlandse theaters te zien.

Dat heeft producent Theater van de Klucht donderdag bekendgemaakt. Met de tv-serie In de Vlaamsche Pot had omroep Veronica in de jaren negentig jarenlang een monsterhit in handen. De reeks vertelde over de besognes van een homostel (Edwin de Vries en Serge-Henri Valcke) dat een restaurant runt. De andere personeelsleden Dirkje (Susan Visser) en Frits (Frans van Deursen) maakten er meestal een zootje van.

In de theaterversie spelen Muijs en cabaretier Onno Innemee het homokoppel. Arijan van Bavel, vooral bekend als het tv-typetje Adje, speelt de rol van Frits. Holwerda neemt de rol van Dirkje voor haar rekening. De voorstelling is geschreven door Haye van der Heijden, die drie decennia terug ook de tv-serie bedacht.

 

BuzzE