Advocaat Bill Cosby niet eens met misbruikveroordeling

Door: DitjesDatjes
01-12-2020

Een advocaat van Bill Cosby vindt dat zijn veroordeling voor seksueel misbruik moet worden teruggedraaid. Jennifer Bonjean is van mening dat de gevallen acteur en komiek de cel in moest vanwege “onkwantificeerbare vooroordelen”.

Dat zei ze dinsdag tijdens een onlinehoorzitting van het Hooggerechtshof, die ging over de zaak van de 83-jarige Cosby. Hij zit al bijna twee jaar achter de tralies vanwege het seksueel misbruik van Andrea Constand. Hij kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. De acteur ging al eerder tevergeefs in beroep tegen de uitspraak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Er moet een consensus worden bereikt waarbij duidelijk wordt dat meneer Cosby slachtoffer is van onkwantificeerbare vooroordelen”, stelt Bonjean. Ze vindt ook dat sommige getuigenissen niet waterdicht zijn.

Tientallen vrouwen hebben Bill Cosby beschuldigd van misbruik, maar justitie kon in veel gevallen niets meer doen met die beschuldigingen. Dat komt omdat het misbruik te lang geleden zou hebben plaatsgevonden en daardoor al verjaard was. Voor de misbruikzaak rond Andrea Constand was dat niet het geval.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD