Advocaat Peter Schouten hervat zijn werk

Door:
25-07-2021

BREDA (ANP) – Peter Schouten hervat maandag zijn werk als advocaat, zo laat hij op Twitter weten. De Bredase raadsman staat kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo – rond topcrimineel Taghi – en stopte tijdelijk met zijn werkzaamheden nadat misdaadjournalist Peter R. de Vries op 6 juli werd neergeschoten. De Vries was een vriend van Schouten en fungeerde als adviseur en vertrouwenspersoon van B.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Schouten bedankt iedereen die hem de afgelopen weken heeft gesteund. “Ik heb de afgelopen weken als persoon kracht gezocht en gevonden bij de vele mensen die mij gesteund hebben op Twitter. Dat voelde – hoe triest de omstandigheden ook zijn – als een warm bad van medeleven. Dank u allemaal”, twittert hij.

De advocaat had een paar dagen na de aanslag op De Vries al laten weten door te zullen gaan met de verdediging van B. en zich niet te laten afschrikken.

De Vries overleed op 15 juli aan zijn verwondingen. Woensdag kon het publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever, donderdag namen familie, vrienden en collega’s met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid.

 

ANP

 

 

Meer DenD