Afscheid van ‘Big Brother-moeder’

Door: Matthieu Slee
26-01-2022

Familie en vrienden hebben afscheid genomen van Hummie van der Tonnekreek (76). Hummie werd na een lange tijdschriftencarrière hét gezicht van Big Brother.

Hummie van de Tonnekreek was in 1999 één van de drijvende krachten achter Big Brother. Samen met Paul Römer wist ze van deze reallife show een sensatie te maken. Hummie sprak in de dagboekkamer met de bewoners wanneer die een oppepper konden gebruiken of even streng moesten worden aangesproken.

Longkanker
Bewoners Bart en Sabine uit het eerste Big Brotherhuis noemde haar de ’mother van Big Brother’. Eind vorig jaar werd bij Hummie uitgezaaide longkanker geconstateerd. Ze wilde zich niet laten behandelen. ,,Dan heb ik hooguit een paar maanden extra en ben ik alleen maar misselijk”, aldus de Telegraaf.

Rechtenstudie
Daarvoor werkte ze onder andere als hoofdredacteur bij weekblad Weekend en wist ze een rechtenstudie te voltooien. Nadat ze met knallende ruzie bij uitgever Audax was vertrokken, kwam ze in de televisiewereld terecht.

Bijzonder
Hummie’s Big Brother-collega, Talpa-baas Paul Römer liet aan de Telegraaf weten: ,,Het is typisch Hummie om zich zo snel neer te leggen bij de consequenties van haar ziekte en dat zo in stilte doen. Er schieten me meteen zoveel herinneringen te binnen aan een van de meest bijzondere vrouwen die ik door mijn werk heb ontmoet.”

Liefde
,,De eerste kennismaking was toen ze mijn kantoor binnenkwam. Het eerste wat ik zag, waren enorme rode nagels en een vrouw die meteen al mijn twijfels over haar komst wegnam door precies te vertellen hoe je volgens haar zo’n programma moest maken. Ik was in drie minuten verkocht, het was op werkgebied liefde op het eerste gezicht.’’

Meer DenD