Albert Verlinde onder vuur na kritiek op interview Máxima

Albert Verlinde
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Behoorlijk wat kijkers waren te spreken over het interview van Matthijs van Nieuwkerk en koningin Máxima. Albert Verlinde was minder enthousiast. Hij miste verdieping bij de koningin en had liever een ‘zwarte interviewster’ in plaats van Matthijs van Nieuwkerk.

‘Liever een fantastische zwarte interviewster’

Aan NPO Radio 1 vertelde Albert dat het koningspaar zich wel wat meer mag focussen op filosofie, in plaats van op zijn Wassenaars alleen op het uiterlijk en economie. Over Matthijs van Nieuwkerk zei Verlinde: ,,Hij is goed, maar het is wel erg wat we al kennen. Ik had liever een fantastische zwarte interviewster tegenover haar zien zitten vanavond. Op die manier had je een statement kunnen maken: we leven nu in 2021. En na alle discussies van de afgelopen twee jaar zou het niet zo’n vreemd idee zijn geweest.”

Bakken kritiek

Deze opmerking schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Onder de Facebookpost van Shownieuws reageren enkele mensen op Verlinde zijn idee over het maken van een statement. ,, Werkelijk? Een zwarte presentatrice? Meen je dat nou? Maakt de huidskleur iets uit? Nee toch?”, reageert ene Roos Abelen. Astrid Prinsen zegt: ,,Albert je moet je diep schamen ik zou nu maar goed buigen voor onze Queen Maxima.” ,,Grappig dat hij verdieping wil bij het koninklijk paar. Alsof hij zelf ooit is betrapt op verdieping. Hooguit van de inhoud van zijn zakken.”, aldus ene Archie Backx. Ene Jolande vraagt of Albert te veel azijn heeft gedronken. 

X-factor

Verlinde spreekt verder vol lof over Máxima. ,,Ze is heel attent, ze weet wat zich afspeelt in de samenleving.” En Albert is van mening dat ze naast de Wassenaarse-factor ook beschikt over de X-factor: ,,En ze heeft de X-factor: waar zij binnenkomt, zuigt zij meteen alle aandacht naar zich toe. Dat is heel knap.”

Tags

ALBERTALBERT VERLINDEDE ORANJESKONINGINKONINGIN MAXIMAKONINKLIJK HUISKONINKLIJKE FAMILIEMATTHIJSMATTHIJS VAN NIEUWKERKMAXIMANPONPO RADIO 1RADIO 1VAN NIEUWKERK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck