All You Need is Love overtreft zichzelf

Robert ten Brink op zijn best
Door: Jos La Grande
22-03-2020

De Coronacrisis en entertainment gaan niet samen. De nieuwsredacties werken op volle toeren, alle respect daarvoor, maar hoe ga je als makers van All You Need is Love om met deze crisis?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het RTL4 programma, een tv-klassieker, met als presentator Robert ten Brink overtrof zichzelf afgelopen zaterdagavond. Met heel veel gevoel voor de penibele situatie van velen en de onzekerheid waarin dierbaren verkeren, kreeg deze editie een compleet nieuwe dimensie. Uiteraard zonder publiek, geen tranen van geluk als geliefden elkaar in de studio omarmen. Niets van dat alles.

Vondsten

All You Need is Love had een paar uitstekende vondsten om toch het menselijk contact overeind te houden, het hart van het All You Need is Love. Zo zong Trijntje Oosterhuis langs de gracht, Silver Metz zong senioren toe op het plein bij een zorgcentrum en Guus Meeuwis bracht vanuit zijn huiskamer een ode aan Brabant. De mobiele videowall was ook zo’n vondst die een boodschap aan huis brengt.

Robert ten Brink was op zijn best

Dat je met vreemde ogen kijkt naar opnames van een surprisebezoek van drie zussen en en schoonzus aan een geëmigreerde andere zus in Tasmanië is een vreemde gewaarwording. Dergelijke omhelzingen waren drie weken geleden nog normaal. Bijna 1,4 miljoen Nederlanders vonden troost bij de love-streams.

Robert ten Brink was op zijn best. All You Need is Love heeft zichzelf opnieuw uitgevonden.

Meer DenD