Amalia en Rutte in vizier van Mocro-maffia

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

De Politie en het Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte. De Mocro-maffia zou het op hen gemunt hebben. Dat schrijft misdaadjournalist John van den Heuvel in de Telegraaf.

Ontvoering of aanslag

Er wordt rekening gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag. Daarom zijn de beveiligingsmaatregelen rondom kroonprinses Amalia aanzienlijk opgeschroefd. De prinses woont om die reden ook tijdelijk niet in meer haar studentenhuis.

Verdacht stil

Een bron had op 5 september roddelvlogger Yvonne Coldeweijer al ingelicht dat het ‘verdacht stil’ bij de prinses thuis was. “Er staan geen fietsen meer al best lang. Geen auto op privéplek. Misschien zit ze in verband met begin studieweek n een ander huis. Maar ook raar dat die andere bewoners er niet zijn. Stonden echt veel fietsen bij die deur”, aldus de bron.

Vrijdagavond meldde de bron dat Amalia nog steeds niet in haar studentenhuis gespot was. Vandaag wordt dus duidelijk dat ze tijdelijk op een andere plek verblijft vanwege de dreigende situatie. 

Misdrijven vanuit de gevangenis 

“Het vermoeden bestaat dat vanuit gevangenissen nieuwe misdrijven worden beraamd, waaronder ontvoeringen en aanslagen. Onlangs verscherpte de overheid de bescherming van kroonprinses Amalia en minister-president Mark Rutte.” Tweet De Telegraaf.

Dit vermoeden is ontstaan doordat Ridouan Taghi (de kop van de Mocro-maffia) en Mohammed B (die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord) in de gevangenis nog innig contact met elkaar hebben. De twee zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, maar omdat de contacten volgens justitie te innig waren, werd B. overgeplaatst. Sindsdien sturen de twee brieven met Koranverzen naar elkaar, waarin volgens justitie mogelijk gecodeerde boodschappen zijn verwerkt. Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eist onmiddellijk ingrijpen van de minister en wil dat de briefwisseling wordt gestopt.

Tags

AMALIAMOCRO-MAFFIAONTVOERINGRUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck