Amerikanen speculeren over ‘ziekte’ Donald Trump

Donald Trump
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Aanhangers en tegenstanders van de 74-jarige Amerikaanse president Donald Trump vragen zich af wat er met hem aan de hand is. Tijdens een speech die hij zaterdag hield op de militaire academie van West Point, oogde Trump fragiel en dat duidt volgens commentatoren op mogelijke gezondheidsproblemen. 

Slok water

Het eerste opvallende moment, waardoor veel mensen vermoeden dat er iets met Trump aan de hand is, was toen hij een slok water uit een glas probeerde te nemen. Hij tilde het glas met zijn rechterhand op, maar leek hem niet helemaal naar zijn mond te krijgen. Hij moest met zijn linkerhand tegen de onderkant van het glas duwen om toch een slok te kunnen nemen. Vervolgens leek hij erg veel moeite te hebben met de naam van de beroemde generaal MacArthur uit te spreken. 

Toen hij na zijn toespraak het podium afliep, ging dat ook niet soepel. Hij leek moeite te hebben met de trap.

Speculaties

De president reageerde, zoals wel vaker, gebeten op alle ophef die online was ontstaan na zijn toespraak. Duizenden Amerikanen twitterden namelijk over hun vermoedens van gezondheidsproblemen waarmee Trump zou kampen.

De president twitterde het volgende: ,,De trap die ik moest nemen was erg lang en stijl, er was geen reling en bovendien was het erg glad. Het laatste wat ik wilde doen is vallen, zodat de ‘fake news media’ lol zouden hebben. De laatste meters rende ik naar de begane grond.” 

Een psychiater, Brandy Lee, schrijft dat Trump genoeg redenen heeft om een hersenscan te laten uitvoeren. Amerikanen gaan los op Twitter: een aantal denkt dat Trump dementie heeft of dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Er wordt zelfs geschreven dat Trump nu de gevolgen van een soa zou merken. 


Tags

AMERIKADONALD TRUMPDRINKENSPEECHZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck