André Rieu’s pijnlijke familiedrama: ruzie met iedereen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dat het tussen een paar familieleden en André Rieu niet zo boterde daar maakte Rieu geen geheim van. Zijn 98-jarige moeder Alice blijkt afgelopen februari te zijn gestorven, zonder dat zij nog contact heeft gehad met haar zoon.

André Rieu staat bekend als gevoelig persoon. Zo annuleerde hij in 2016 zijn Britse tour toen zijn trombonist Ruud Merx plots aan een hartaanval overleed. André blijkt al jaren geen contact meer te hebben gehad met zijn moeder. De ooit zo hechte Rieu-familie leefde al sinds 2004 in onmin. André Rieu kreeg het destijds aan de stok met zijn broer Jean-Philippe, die tot op de dag van vandaag niet precies weet waarom.

Bizar

Naar de reden kan Jean-Philippe alleen maar gissen. ,,Wanneer ik er nu over praat voel ik nog die steen in mijn maag. Ik heb hem onlangs nog geschreven en gevraagd of hij in elk geval via een contactpersoon mijn kinderen wilde ontmoeten. Maar geen reactie, heel bizar”, aldus Jean-Philippe in Privé.

Ook Alice kon niet bemiddelen in de ruzie tussen haar zoons. Niemand weet precies wat de oorzaak van de verwijdering is. ,,Toen ik met André werkte waren we heel close. Ik vloog de hele wereld over en leefde in luxe. Ik heb toen gemerkt wat er gebeurt als je in zo’n wereldje leeft. Zelf had ik geen goed gevoel meer bij die wereld.”

Streng

Een ander familielid vertelt aan het weekblad dat Alice aan ouderdom in haar slaap is overleden. Het afscheid was, op eigen verzoek, eenvoudig. ,,Het was geen gemakkelijk leven, haar man was als muzikant vaak weg, veel geld was er niet en zij moest in haar eentje zes kinderen opvoeden. Daarom was ze vaak streng.”

André heeft dus geen afscheid kunnen nemen van zijn moeder, maar werkte wel gewoon door. Hij heeft ook geen reactie gegeven in de media op haar overlijden. Dat het niet pais en vree was binnen het gezin, zou Alice volgens de insider diep getroffen hebben. ,,Zij is doodgegaan in de wetenschap dat haar gezin al jaren uit elkaar ligt.”

Tags

AliceAlice RieuAndré RieuDoodgestorvenJean-PhilippeMoeder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie