André Kuipers maakte documentaire over klimaat

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Astronaut André Kuipers heeft een documentaire gemaakt, getiteld ‘De missie van André Kuipers’. In die documentaire wordt gekeken hoe we beter met het klimaat om kunnen gaan…

Met de documentaire ‘De nieuwe missie van André Kuipers’ wil astronaut André Kuipers laten zien hoe mensen beter met het klimaat om kunnen gaan. In die documentaire bezoekt hij Nederlandse ondernemers en kijkt hij onder andere naar nieuwe technologieën. Eén van die oplossingen is kweekvlees, vertelt hij tegen WNL. De astronaut: ,, Een van de grote problemen op deze planeet is de vleesindustrie. Dat kost heel veel energie, veel water en ook methaanuitstoot. Op deze manier kan je het anders doen. Kweekvlees is al jaren geleden gemaakt en het wordt nu geperfectioneerd. Nu moet het grootschalig op de markt komen.”

Nacht van de Nacht

De astronaut zet zich wel vaker in voor het klimaat en milieu. Zo is hij sinds 2004 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en was hij in 2016 ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Tijdens die nacht vragen verschillende natuur- en milieufederaties aandacht voor lichthinder en energiebesparing op licht. De documentaire is vanavond om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Tags

ANDRÉ KUIPERSDOCUMENTAIREKLIMAATMILIEU

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie