André van Duin ontdaan door chantage: ‘Akelig verhaal’

André aangeslagen door chantage
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

André van Duin is behoorlijk ontdaan door het chantageschandaal. In Jinek vertelt hij er open over. ,,Het is een naar verhaal”, aldus André.

André van Duin heeft zaterdag aangifte gedaan wegens afdreiging, een juridische term voor chantage. Volgens zijn advocaten Carry en Geert-Jan Knoops wordt de presentator ‘vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag’. ,,Vanwege de ernst van deze chantage heeft de heer Van Duin besloten deze aangifte te doen, met het verzoek aan het Openbaar Ministerie om deze aangifte te onderzoeken en tot actie over te gaan”, lieten de advocaten weten in een persbericht.

‘Vervelende situatie’

Dat Van Duin wordt gechanteerd is opmerkelijk te noemen, want hij staat al jaren bekend om zijn berispelijke imago en vriendelijkheid. Hij is dan ook behoorlijk ontdaan door de situatie. ,,Het is een vervelende situatie. Ik hoop dat het gauw opgelost wordt”, vertelt Van Duin aan tafel bij talkshow Jinek. ,,Het Openbaar Ministerie is er druk mee bezig en ik hoor daar goede berichten van. We wachten even rustig af, maar ben hoopvol dat het goedkomt.”

Afleiding en steun

De komiek mag verder niets zeggen over de situatie, maar laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. ,,Ik heb een hele hoop dingen te doen, dus genoeg afleiding”, aldus André. Gelukkig krijgt hij veel steun. ,,Allemaal mensen die me een berichtjes sturen, appjes, die me op straat aanspreken, kaartjes in de bus. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik voel me ontzettend gesteund.”

Tags

AFDREIGINGCHANTAGEEVA JINEKJINEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck