Angela de Jong lastminute afgezegd door Op1

Angela de Jong
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Angela de Jong hoefde vrijdagavond niet aan te schuiven bij talkshow Op1. Hoewel de AD-columniste vrijdagochtend op NPO Radio 1 nog vertelde haar agenda wel vier weken te hebben vrijgehouden voor haar debuut bij talkshow Op1, was ze hier niet aanwezig. Op het laatste moment schijnt ze te zijn afgezegd.

Ze vertelde op vrijdagochtend aan NPO Radio 1: ,,Zoals ik maandag ook weer gewoon bij WNL zit en vanavond al vier weken mijn agenda vrijhoudt voor Op1, wat ze gevraagd hebben.” De mogelijke reden van Op1, zou alle kritiek op de columniste van afgelopen week kunnen zijn.

Eerder schreven we over de dubieuze dubbelrol van de columniste, waar ze veel kritiek op heeft gekregen. Maar nu heeft ze ook een column gepubliceerd die veel lezers zagen als racistisch.

Humberto Tan woest over ‘schandalige’ column

Wanneer ze een opmerkelijke uitspraak doet in haar column, over Op1 duo Tijs en Giovanca, spreekt onder andere Humberto Tan zijn kritiek uit.
In haar column schreef ze:,,Tijs en Giovanca. Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast. Maar daar hadden ze in de voorbereiding op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had.”

Humberto zegt in zijn radio-uitzending op Radio 1: ,,Ik vond dit wel een schandalige column. Hiermee impliceert ze eigenlijk, omdat Giovanca donker en vrouw is, dat ze van tevoren had bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest. Dit is niet alleen vrouwonvriendelijk, het is ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. Op basis daarvan oordeelde ze dus al vooraf: ‘dat is een dienende rol voor Giovanca’. Wat is dat voor column?”

Nog nooit zoveel kritiek gekend als nu

De columniste heeft nooit zoveel kritiek gekend als nu. Het AD publiceerde dan ook een commentaar waarin ze het opnemen voor Angela: ,,We zijn de onzin over onze televisiecolumniste een beetje zat.”

Tags

ADANGELAANGELA DE JONGRADIO 1RTL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie