Angela de Jong maakt gehakt van Marble Mania

Marble Mania
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Angela de Jong is overduidelijk geen fan van nieuw SBS6-programma Marble Mania. In haar nieuwe column slacht ze het programma tot op de grond af én neemt ze Talpa mee in de ondergang…

In haar wekelijkse column geeft Angela haar ongezouten (of ‘zure’, volgens sommigen) mening over alles wat er op de televisie te zien is. Deze week was de nieuwe ‘knikkershow’ van SBS 6 aan de beurt.

Talpa-trekpoppen

Angela ergert zich schijnbaar mateloos aan het eindeloze gepromoot van nieuwe shows van Talpa. Ook John de Mol promootte de nieuwe ‘spelshow rond megagrote knikkerbanen, zoals we die kennen van YouTube-sensatie Jelles Marble Run van Jelle Bakker’.

,,Ja mensen, de grote John de Mol geloofde zo heilig in zijn nieuwe programma dat hij alle bejaarde kijkers van NPO 1 – een niet te onderschatten doelgroep – hoogstpersoonlijk warm zat te maken voor de knikkershow. En zo waren er deze week meer promo-momenten. Vooral op SBS 6. Daar raakten de Talpa-trekpoppen niet uitgesproken over Marble Mania“, aldus de Jong.

Dement

De AD-columniste laat duidelijk weten niet gecharmeerd te zijn van het nieuwe Talpa project.

,,Wat denkt u? Was het wat? Jazeker. Voor wie vijf jaar is. Of compleet dement. Dan kwam je het uurtje net door. Ik weet niet wat ik het ergste vond. Hypere Winston met zijn neplach en zijn kleffe benadering van deelnemer Wesley ‘Wes’ Sneijder? De saaie knikkerspelletjes die bedacht waren tussen de knikkerbanen door? Het ingestudeerde commentaar van Jack van Gelder? De juichende nep-knikkers op de tribunes die door Winnie werden opgejut nog harder te juichen? Ze denken daar echt dat de kijker seniel is.”

Maar, Angela was nog niet klaar met afbranden. Van de 1,4 miljoen kijkers die het programma naar binnen wist te slepen zijn ze er in ieder geval één verloren…

,,Nee, het ergste is dat het De Mol is gelukt om een hartveroverend leuk internetformat om te vormen tot zielloze tv-show. Ja, zijn knikkerbanen zijn groter dan die van Jelle. Ze glommen ook harder. Maar daar is alles mee gezegd. Of Jelle netjes is betaald voor het idee, is onduidelijk. Hij werd in elk geval niet genoemd op de aftiteling.”

Tags

ADANGELA DE JONGJOHN DE MOLMARBLE MANIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck