Angela de Jong: ‘Peter van der Vorst is de klos’

Peter van der Vorst
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De fusie van RTL en Talpa is volgens Angela de Jong een héle slechte keuze. John de Mol wordt de ergste nachtmerrie van Peter van der Vorst. ,,Ik mag hopen dat RTL weet waar ze voor tekenen.”

‘Gillend wakker’

De mediabedrijven Talpa Network en RTL Nederland gaan samen verder, waardoor tal van radio- en televisiezenders onder één dak vallen. Angela de Jong begrijpt niet waarom RTL hier aan begint.

Want volgens Angela zit er een addertje onder het gras. ,,De Mol heeft RTL verleid tot een afnameplicht van Talpa-programma’s.” Ze hoopt dat RTL realiseert waaronder een handtekening gezet wordt. ,,En anders moeten ze eens met mensen van Sanoma gaan praten.”

Want toen John nog samen met Sanoma in SBS zat, had hij ook een afnameverplichting bedongen. ,,Geloof me, sommige mensen worden nog steeds gillend wakker van dat ‘zakendoen’ met De Mol en z’n mensen”, klaagt Angela. Ze verwacht dat Peter van der Vorst hier ook last van gaat krijgen.

Oorlog

Volgens Angela krijgt John de Mol straks een enorme vinger in de pap. ,,Laat er geen misverstand over bestaan: hij bepaalt waar en wanneer zijn programma’s te zien zijn en niemand anders. Ook de programmadirecteur van RTL niet”, aldus Angela. ,,Als de zender daar niet naar luistert, heb je een zware dobber. Dan is het oorlog.”

Het verbaast haar dan ook niet dat John gisteren ’triomfantelijk’ bij RTL Nieuws stond. ,,Laat ik het in mijn eigen woorden vertalen: RTL is gewaarschuwd”, sluit Angela af.

Tags

ANGELA DE JONGJOHN DE MOLPETER VAN DER VORSTRTLTALPATALPA NETWORK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie