Anita Witzier na jaren weer last van aandoening

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Anita Witzier heeft al jaren last van een aandoening. Een tijd is het weggeweest, maar sinds een paar maanden is de reuma terug. Daarom slikt ze weer haar medicijnen, waarvan ze hoopte dat ze die nooit meer hoefde te gebruiken.

Rolstoel

Toen de presentatrice negentien jaar oud was, kreeg ze voor het eerst last van ontstekingen in haar knieën. Toen ze eind dertig was, kwamen de klachten terug. Niet alleen in haar knieën, maar in nog veel meer gewrichten. Na veel onderzoeken bleek dat ze reuma heeft. ,,In die tijd had ik het superdruk met tv en zat ik ook nog eens met twee jonge kinderen”, zei Anita daar eerder over. De reuma was zo erg, dat ze moeite had met het aankleden van haar kinderen, en op haar billen de trap op en af moest. ,,Tijdens televisie-opnamen op locatie zat ik in een rolstoel, behalve als ik in beeld was. Verder liep ik met krukken.”

Helaas is de reuma teruggekeerd. Dat vertelt ze in een interview in Vriendin. ,,Het is weer opgevlamd. Daarom slik ik sinds een week of vier opnieuw medicijnen tegen de reuma. Als de medicijnen aanslaan, kan ik er prima mee leven, verwacht ik.”

Anita is ambassadeur van het Reumafonds. Zij merkt dat reuma het dagelijks leven echt kan beperken. ,,Het is een grillige ziekte, waardoor er helaas weinig grip op te krijgen is.”

Artrose

De presentatrice heeft niet alleen last van reuma, want ook heeft ze artrose in haar duimgewrichten. Daarom draagt ze vaak braces. ,,Ik loop vaak te sodemieteren met ritsen, veters en knoopjes”, legt ze uit.

Tags

AANDOENINGANITA WITZIERPRESENTATRICEREUMAZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck