Anna Wintour wilde succes Kamala Harris niet omlaaghalen

Door: DitjesDatjes
12-01-2021

Hoofdredacteur Anna Wintour heeft gereageerd op de ophef rondom de Voguecover van Kamala Harris. Er zou namelijk de ‘verkeerde’ cover gebruikt zijn. ‘Team Harris’ zou afspraken hebben gemaakt met Vogue over de uiteindelijke coverfoto, maar Wintour besloot uiteindelijk toch een ander beeld te plaatsen zonder Harris daarvan op de hoogte te brengen.

Op de gekozen foto, waarop Harris in zwart pak en Allstars nonchalant poseert, was online veel kritiek. De ‘losse’ foto zou doen laten lijken alsof Harris haar baan en overwinning niet serieus zou nemen. Ook zou Wintour “niets begrijpen van zwarte vrouwen”. Ze lag al eerder onder vuur vanwege het gebrek aan diversiteit op de redactie van Vogue.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We hebben de reacties op de cover gehoord en we begrijpen het. We willen alleen maar herhalen dat het absoluut niet onze bedoeling was om het belang van de ongelooflijke overwinning van de vicepresident op enige wijze naar beneden te halen”, vertelt Wintour in Sway, een podcast van The New York Times.

Eerder zei Vogue al met opzet voor deze foto te hebben gekozen, in plaats van voor de afgesproken foto waarop Harris te zien is in een poederblauw pak tegen een zacht geel/oranje achtergrond. “Juist omdat ze er heel toegankelijk en authentiek uitziet, iets wat een van de speerpunten is van de Biden/Harris-regering.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD