Annemarie van Gaal eert Eberhard van der Laan

Annemarie van Gaal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In haar allermooiste column die ze tot dusver heeft geschreven eert zakenvrouw Annemarie van Gaal de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

,,Met de keuze om bij zijn gezin te zijn, nemen wij afscheid van de beste burgemeester ter wereld. Helaas nu niet voor de boodschap hier om de hoek’, maar voor die lange reis…”, schrijft ze in De Telegraaf van vandaag.

Van der Laan las bij het sluiten van het huwelijk van Van Gaal een gedicht voor van Adriaan Morriën ‘Afscheid’, waaraan Van Gaal refereert. Hetzelfde gedicht had Job Cohen destijds ook gebruikt bij het sluiten van Eberhard van der Laan zelf met zijn vrouw Femke.

Annemarie van Gaal was door Van der Laan gevraagd als lid van een commissie ‘Elftal tegen armoede’ en daar ontmoette ze haar huidige levenspartner en echtgenoot Rhandy. Als burgemeester sloot Van der Laan uiteindelijk het huwelijk van Van Gaal met haar nieuwe geliefde Rhandy Macnack.

In de warme lofzang van Van Gaal op de burgemeester van vanochtend stelt ze dat het zelfvertrouwen van de Amsterdammer groot is. Amsterdam is volgens haar een stad waar alles klopt.

Over de ongeneeslijke ziekte van Van der Laan schrijft ze: ,,Uitbehandeld, een klein woord, maar met grote gevolgen. Voor hemzelf, zijn gezin, voor Amsterdam, en voor iedereen die hem lief heeft.”

(Hier nog een verslag van het huwelijk van Annemarie van Gaal)

Tags

ANNEMARIE VAN GAALEBERHARD VAN DER LAANJOB COHEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie