Anouk kondigt vertrek aan bij The Voice

Door: Kees van der Made
16-01-2022

Zangeres en jurylid van The Voice of Holland Anouk heeft haar vertrek aangekondigd. Dit vertrek komt nadat RTL heeft besloten The Voice in elk geval voorlopig stil te leggen in verband met aantijgingen van seksueel onzedelijk gedrag en machtsmisbruik.

Zangeres en jurylid Anouk van The Voice of Holland heeft haar besluit gemaakt. Ze komt definitief niet meer terug bij The Voice of Holland. Dit heeft ze vandaag besloten. Het vertrek komt na aantijgingen van seksueel onzedelijk gedrag en machtsmisbruik aan het adres van verschillende personen die betrokken zijn of waren het programma. Ze liet dit via Instagram weten.. ,,Wat een pleuriszooi allemaal. Wat onwijs verdrietig en teleurstellend”, vertelt de zangeres. Ze vertelde nog niks te hebben gezegd omdat ze in de eerste instantie de aflevering van BOOS wilde afwachten. Dat programma maakt een uitzending over de aantijgingen.

Statements en telefoontjes

,,Maar nu na een aantal statements te hebben gezien van onder andere Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen. Ja, eigenlijk weet ik wel genoeg”, aldus de zangeres. Ze zegt later in haar statement: ,,Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.” Veel mensen die reageren zijn van mening dat ze de juiste keuze heeft gemaakt of sturen hartjes.

Meer DenD