‘Arie Ribbens definitief uitbehandeld’

Arie Ribbens
Door: DitjesenDatjes
06-11-2019

Al langere tijd gaat het slecht met Arie Ribbens (82). Eind 2017 brak hij zijn heup en ook heeft hij meerdere keren longkanker gehad. Tot nu wist Arie overal bovenop te komen, maar zijn vrouw Cea laat aan weekblad Story weten dat haar man nu definitief is uitbehandeld.

Longen

,,Zijn lichaam is te zwak voor welke ingreep dan ook”, vertelt Cea aan het weekblad. Drie maanden geleden kregen Arie en Cea te horen dat de nieren van Arie nog maar voor 18 procent functioneerden. Het koppel hoopte op een wonder, maar die bleef uit. Twee weken geleden vertelde een dokter dat Arie niet meer beter kan worden.

Niet alleen de nieren van Arie werken niet meer voldoende. Ook is de zanger steeds vaker ernstig benauwd. Arie heeft meerdere keren longkanker overwonnen, maar nu blijkt er iets anders aan de hand te zijn met zijn longen. ,,Zijn ene long is volledig aangetast door de COPD en zijn andere long zit vol met bindweefsel als gevolg van de bestralingen die hij heeft gekregen voor zijn longtumor. Ze kunnen niets meer voor hem doen. Het zijn zijn bloedvaten, longen, hart, nieren, noem maar op. Hij is uitbehandeld.” Voor Cea is het oordeel van de dokter verschrikkelijk. Zij moet namelijk machteloos toezien hoe de gezondheid van Arie slechter en slechter wordt. Inmiddels is thuiszorg ingeschakeld om Cea te ondersteunen. ,,Ze komen me nu ook in de avond helpen. Het is zwaar om hem zo te zien.”

Meer DenD