‘Arrogante’ kunstenares krijgt bakken kritiek

Door: Tanja Brouwer
18-09-2019

Vaak trending is het programma Sterren op het Doek niet. Het Max-programma, gepresenteerd door Özcan Akyol komt zelfs nauwelijks in het nieuws. Door een bijzondere kunstenares die gisteravond te zien was in dat programma, is #Sterrenophetdoek opeens hartstikke populair!

Tekst gaat verder onder advertentie

Zelfverzekerd

Presentatrice Floortje Dessing vond het spannend dat drie kunstenaars haar gingen schilderen, maar die zenuwen waren nergens voor nodig. De blondine was op alle drie de doeken prachtig uitgewerkt. Alle kunstenaars waren blij en trots op hun werk, maar één van de drie vond haar eigen schilderij wel heel mooi. Schilderes Gaïd wist namelijk al zeker dat Floortje haar schilderij het allermooist zou vinden én dus mee zou nemen naar huis.

Kijkers vonden het prachtig toen de zelfverzekerde Gaïd als eerste van Floortje te horen kreeg dat haar doek afviel. De andere twee vond ze mooier. ,,Echt? Dat had ik niet verwacht”, zegt ze. ,,Ja, ik kan het niet geloven, echt serieus.” Als Floortje vervolgens probeert uit te leggen dat ze het een moeilijke beslissing vindt begint Gaïd over smaak: ,,Ja, maar ik vind dit mooier. Dat is smaak. Ik hou ervan als het minder een portret is en meer echt een verhaal. Ik ben echt verbaasd.” Op Twitter lieten mensen hun verbazing blijken. Inmiddels heeft ook Gaïd van zich laten horen. Zij laat weten dat ze het ‘typisch Nederlands’ vindt dat veel mensen haar arrogant vonden overkomen.

 

 

https://twitter.com/ColourPainting/status/1174197280548823044

 

 

 

Meer DenD