Badr zijn kans op Olympische Spelen verkeken?

Badr Hari
Door: Lies Jansen
16-01-2020

Vanochtend bracht De Telegraaf het nieuws naar buiten, dat Badr Hari is gevraagd voor de Olympische Spelen. Helaas voor Badr is het nieuws te vroeg uitgelekt. Dit bracht het gevaar met zich mee, dat de aanvraag mogelijk wordt ingetrokken. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Veel kritische Twitteraars delen hun mening: ,,Liever geen Badr naar de Olympische Spelen.”

Kans verkeken

24 juli tot 9 augustus vinden de Olympische Zomerspelen in Tokio plaats. Volgens Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond (NBB), is de kans dat Badr nu Nederland gaat vertegenwoordigen klein. Verschillende partijen moeten ermee instemmen en de bijkomende media-aandacht brengt extra moeilijkheden met zich mee.

‘Balen’

De trainer van Badr Hari, Mike Passenier, laat aan Shownieuws weten te balen dat De Telegraaf het nieuws te vroeg naar buiten heeft gebracht. Volgens hem zijn de kansen voor de kickbokser nu echt verkeken: ,,Eerst had er overleg moeten worden gevoerd met kickboksorganisatie Glory, omdat hij hier nog onder contract staat. En er had overleg moeten plaatsvinden met Marokko, omdat Badr tot nu toe altijd is uitgekomen voor Marokko.” De kans dat alle partijen nog akkoord gaan is klein. Het is namelijk ‘zuur’ als Glory als laatste zou worden ingelicht.

Rico Verhoeven?

Dan worden nu alle ogen gericht op Rico Verhoeven. Veel Twitteraars zijn sowieso al verwondert over het feit dat Badr werd gevraagd in plaats van Rico. Rico laat aan Shownieuws weten nog niet te zijn benaderd door de NBB.

De kans dat Rico in de plaats van Badr zou gaan is vrij klein, gezien de trainer van Rico aangeeft dat de kickbokser niet geïnteresseerd is: ,,Hij heeft zijn kickboks carrière en zijn filmambities.”

Meer DenD