Barbie’s ex Gerrit onthult ALLES: ‘Ik zag Djemino elke dag donkerder worden’

Gerrit Meerts
Door: Eva Steins
23-12-2020

Het prille gezinsgeluk van Samantha de Jong en Gerrit Meerts is bruut tot een einde gekomen. Het bleek dat Gerrit niet de biologische vader is van de pasgeboren Djemino. Gerrit doet een boekje open over de breuk en de zoektocht naar de biologische vader van Djemino. ,,Samantha is volledig de weg kwijt.”

Wat er uitzag als een gelukkig kersvers gezinnetje, is uitgelopen in één groot drama. Samantha en Gerrit zijn uit elkaar, en baby Djemino is blijkt niet van Gerrit te zijn. Dit is overigens niet de reden voor de breuk, aldus Gerrit. ,,Ik wist al dat ik niet de vader kon zijn.”

Rekenen

Gerrit vertelt aan Story dat het een eenvoudige rekensom was. ,,Ze was op 6 december uitgerekend. Ik ging terugtellen en besefte dat iemand anders de vader moest zijn.”

Het was geen enorme schok voor Gerrit, die zoiets al had verwacht. ,,Ik was gaan rekenen. Samantha zei dat het de eerste keer bij ons dus raak was geweest, maar ik ken Samantha ook een beetje. Zij komt uit een wereldje van hoeren, snoeren en snuiven en ging met Jan en alleman naar bed.”

Toch koos hij ervoor om te blijven. ,,Maar ik hield van haar en wilde samen met Samantha dit kindje opvoeden. Ook als ik de vader niet zou zijn. Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd. Dat weet Samantha ook”, vertelt Gerrit openhartig.

Gerrit onthult dat hij toch de behoefte aan zekerheid had. ,,Daarom hebben we direct na de geboorte van Djemino een DNA-test laten doen. De uitslag kon niet duidelijker zijn. Mijn DNA kwam niet eens in de buurt. Ik ben niet de vader.”

Hoewel Gerrit hiermee rekening gehouden had, sloeg de uitslag toch als een bom in. ,,Omdat je graag de vader wilt zijn.”

Vader

Gerrit laat blijken dat hij het beste voor had met Samantha en de kleine Djemino. ,,Ik heb toen tegen Samantha gezegd dat we moeten uitzoeken wie dan de vader is. Niet omdat ik hem niet wilde erkennen, maar er kan een moment komen dat dat kereltje wil weten waar hij vandaan komt.”

Hij deed moeite om de biologische vader van Djemino op te sporen, maar zonder succes. ,,Samantha werkte niet bepaald mee. Het konden er wel meer zijn zei ze.”

Het was voor Gerrit duidelijk dat het om een donkere man gaat. ,,Want per dag zag ik Djemino donkerder worden.”

Vreemdgaan

Ondanks een lastige start bleef het stel bij elkaar. Tot dat Barbie Gerrit beschuldigde van vreemdgaan.

,,Volgens haar had ik allerlei affaires. Ze flipte de pan uit. En dat alleen maar omdat ik onder een Facebook-post van mijn ex-vrouw had gezegd dat we best een leuke tijd samen hadden gehad. Dat was gewoon vriendelijk bedoeld, er zat niets achter.”

Voor Samantha betekende dit echter onheil, aldus Gerrit. Hierna escaleerde de situatie totaal.

,,Zodra Samantha het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt, vervalt ze weer in haar oude gedrag”, vertelt Gerrit. ,,Vorige week wilde ze ook ineens weg. Weg van mij en Djemino. En ze wilde niet zeggen waar ze naartoe zou gaan.”

Gerrit ‘accepteerde dit niet’ en vertelt dat er hierna ‘woorden zijn gevallen. ,,Alleen woorden. Ik heb haar met geen vinger aangeraakt.”

Mishandeling

Eerder beschuldigde Samantha Gerrit ervan haar te hebben mishandeld. Ze plaatste meerdere foto’s van verwondingen op haar Instagram en verwees naar ‘losse handjes’. Inmiddels zijn de foto’s van haar Instagram verwijderd.

Volgens Gerrit heeft zij deze verwondingen echter niet door zijn toedoen opgelopen. ,,Die blauwe plekken heeft ze opgelopen nadat ze bij haar tante Karin van de trap is gevallen.”

Dit was de druppel voor Gerrit. ,,Ik heb toen haar spullen gepakt en haar weggebracht. Toen heeft ze zelf Jeugdzorg gebeld dat ze niet voor haar kinderen kan zorgen.”

De kleine Djemino is in overleg met Jeugdzorg overgebracht naar Samantha’s tante, vertelt Gerrit. ,,Sindsdien heeft niemand meer iets van haar gehoord.”

Meer DenD