Bas Nijhuis heeft spijt van beslissing

Door: Kees van der Made
02-12-2021

Voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis was allerminst blij over een actie van de VAR gisteravond. ,,Dit soort situaties daar moet de VAR gewoon vanaf blijven”, aldus de scheidsrechter.

Een doelpunt in de wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo gisteravond werd afgekeurd na inmenging van de VAR. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet naderhand aan de NOS weten niet blij te zijn geweest dat de VAR zich liet horen. ,,Dit soort situaties daar moet de VAR gewoon vanaf blijven”, vertelt hij tegen de nieuwsomroep. Hij bedoelt dan situaties die niet klip en klaar zijn. Uiteindelijk ging hij mee in de beslissing van de VAR om het af te keuren. Hij vertelde dat dat komt omdat je het moment steeds opnieuw ziet, maar achteraf was hij daar zeker niet blij mee. Hoewel Nijhuis op het moment zelf achter zijn beslissing stond, heeft hij achteraf toch spijt van zijn beslissing: ,,Ik baal er nog steeds van dat ik mee ben gegaan.”

Internationaal

Dat was niet de enige manier waarop Nijhuis in het nieuws was deze week. Hij heeft besloten te stoppen als internationaal scheidsrechter. Naar eigen zeggen is de reden hiervan dat de UEFA niet blij is dat hij regelmatig aan talkshowtafels zit. Om die reden zou hij van de UEFA geen wedstrijden hebben ontvangen voor de Champions League en de Europa League. Daarop heeft hij besloten zich te laten schrappen als internationaal scheidsrechter.

Meer DenD