B&B Vol Liefde Jacob doet boekje open en krijgt direct spreekverbod van RTL

Spreekverbod voor Jacob van B&B Vol liefde
Door: Charlotte Wijnen
18-09-2021

Het was misschien wel de meest opvallende kandidaat van het programma B&B Vol Liefde: Jacob. Al snel bleek hij geen klik te hebben met de vier vrouwen die voor hem naar Portugal afreisden. Hij wilde andere dames, maar dat mocht niet van RTL. ,,Het draaide om de kijkcijfers.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Het was een marteling’

Jacob noemt zijn deelname aan het programma een ‘marteling’ en had liever niet meegedaan. ,,Het was een marteling om dit uit te zitten”, vertelt hij in interview met weekblad Weekend.

Hij deed mee aan het programma om liefde te vinden, maar de dames die naar zijn B&B in Portugal afreisden waren voor hele andere dingen gekomen. ,,Ik kon niks leuks met ze doen, dat wilden ze niet. Ze zeiden: ,,Wij hebben voor jou gekozen, omdat je een mooi huis hebt met luxe en dát is wat we dan ook willen. Dus ik dacht gelijk: zij hebben nooit voor mij gekozen maar voor mijn huis. Dat was natuurlijk een schok.”

‘Het draait alleen om de kijkcijfers’

Toen hij daarachter kwam, zei hij meteen tegen RTL dat hij andere dames wilde, hij was hier tenslotte wél voor de liefde. Maar tot grote verbazing van Jacob zei RTL dat dat niet kon.

Voor Jacob was het toen duidelijk: het programma draait om de kijkcijfers en niet om zijn belangen. ,,Want het publiek moet het natuurlijk interessant vinden. Ik voel me niet gebruikt, maar het had wel heel slecht voor me kunnen uitpakken.”

Vervolgens kreeg Jacob een spreekverbod van RTL omdat hij zich negatief had uitgelaten over de zender. Maar Jacob lijkt zich daar niets van aan te trekken. ,,RTL heeft dames laten opdraven die niet mijn types waren, en ik ben zwaar teleurgesteld dat ik door die vier twee weken lang in mijn eigen huis ben gepest”, aldus Jacob.

Meer DenD