BBC meldt: ‘Koning Charles heeft kanker’

CHARLES HEEFT KANKER.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het noodlot heeft toegeslagen voor koning Charles: zijn artsen hebben bij de Britse vorst kanker geconstateerd. Ging men er eerst nog vanuit dat er sprake was van mogelijke prostaatkanker. De laatste onderzoeken na de kijkoperatie van vorige week wijzen iets anders uit.

Wat voor type kanker koning Charles heeft, is nog niet bekend en ook niet wat voor behandeling binnenkort volgt. Maar het is heel triest nieuws voor de koning, die nog niet eens een jaar op de troon zit.

Buckingham Palace zegt dat de koning optimistisch gestemd blijft ondanks het slechte, medische nieuws dat hem heeft bereikt. Hij wacht het verdere behandelplan af en hij wil na zijn herstel zo snel mogelijk zijn taken als koning weer oppakken. Voorlopig legt de 75-jarige vorst zijn werkzaamheden tijdelijk neer.

Voor Charles en zijn familie is dit een enorme domper nadat hij vorig jaar werd gekroond. Zijn moeder Elizabeth overleed, waarna Charles met veel protocol tot koning werd gekroond. Zijn familie is gespleten, want zijn zoon Harry, sterk beinvloedt door zijn vrouw Meghan, zou tot dusver nog niets van hebben laten horen.

Afgelopen zondag bezocht koning Charles nog een mis in Sandringham, waar hij ook nog woof naar het publiek. De vorst heeft ervoor gekozen om zijn ziekte niet geheim te houden, maar te delen met het Britse volk. De koning wil het onderwerp kanker bespreekbaar maken bij het grote publiek.

Lees hier de hele statement van Buckingham Palace:

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck