Beatrix op eerste rij bij uitvaart Queen

Prinses Beatrix op eerste rij bij begrafenis
Door: Charlotte Wijnen
19-09-2022

Koning Willem-Alexander, Máxima en Beatrix zijn zondagavond aangekomen op Buckingham Palace om de uitvaart van Queen Elizabeth bij te wonen. De uitvaart is te volgen via een livestream, waarop te zien is dat Beatrix, Willem-Alexander en Máxima op de eerste rij plaats hebben genomen.

Oranjes gearriveerd

De Oranjes arriveerden zondag rond 19:15 uur Nederlandse tijd bij het paleis. Ze kwamen aan in een bus met diverse andere royals. Op hetzelfde tijdstip kwamen onder meer koning Filip en koningin Mathilde van België aan en groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Voorafgaand aan de begrafenis van Queen Elizabeth kregen zij de mogelijkheid afscheid te nemen van de koningin in Westminster Hall. Het is niet bekend of de Oranjes gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid.

Beatrix op eerste rij

De uitvaart is volledig te volgen via een livestream die op dit moment over de hele wereld wordt bekeken. Ook Beatrix verschijnt in beeld: zij kreeg de eer om op de eerste rij plaats te vinden. Dit geldt ook voor Willem-Alexander en Máxima, want op de livestream is te zien dat het koningspaar naast Beatrix plaats heeft genomen.

Meer DenD