Beau baalt van kijkcijfers: ‘Je ontkomt er niet aan’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Humberto Tan en Twan Huys lukte het niet om de afgelopen tijd een succesvolle talkshow voor RTL te maken. Toen bekend werd dat Beau de presentator wordt van de nieuwe show, waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas lijkt het erop dat hij die niet waar gaat maken.

Gevecht

Vorige week startte de talkshow Beau met 650.000 kijkers, maar inmiddels is dat nummer gehalveerd. Dat is flink balen voor de presentator, want hij is gewend dat zijn programma’s altijd goed scoren op televisie. Aan Coen en Sander vertelt hij over de tegenvallende cijfers: ,,We willen de kijkcijfers links laten liggen. Maar je ontkomt er niet aan elke ochtend toch die klotige cijfers te bekijken. De ene keer valt het mee, de andere keer valt het tegen. Het is altijd een gevecht. Maar ik ben vooral heel tevreden over de inhoud. Ik voel me elke dag vrijer en het gaat steeds beter.”

Het is voor de presentator te hopen dat de cijfers snel beter worden, want een tijd geleden liet hij aan het AD nog weten dat hij stopt met het programma als er te weinig mensen kijken. ,,Als de cijfers beroerd zijn, keer ik na die drie maanden écht niet terug. Dat is niet leuk voor de kijker, niet voor mij en voor de zender niet lucratief. Want het draait toch om geld verdienen. Late night is duur. En laten we eerlijk zijn: wij hebben de afgelopen jaren een enorme smak geld weggegooid op die late avond.”

Tags

BEAUBEAU VAN ERVEN DORENSCOEN EN SANDER SHOWHUMBERTO TANKIJKCIJFERSLATE NIGHTREACTIETALKSHOWTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie