Beau in tranen na zien laatste interview met Peter R. de Vries

Beau barst in tranen uit na zien beelden Peter R de Vries
Door: Charlotte Wijnen
17-12-2021

Beau van Erven Dorens schoot gisteravond vol na het zien van niet eerder vertoonde beelden van Peter R. de Vries. Hij wilde zijn talkshow afsluiten, maar kon niets meer uitbrengen.

Beau ontving gisteravond Kees van der Spek in zijn talkshow. De misdaadjournalist kwam praten over het laatste interview dat hij had met de vermoorde Peter R. de Vries. Anderhalve week voor de aanslag op de misdaadverslaggever spraken de twee nog met elkaar. Achteraf bleek dat het laatste interview van Peter te zijn geweest.

‘Je raakt de weg kwijt met je emoties’

Het interview was oorspronkelijk bedoeld voor een podcast, maar toen Kees na het overlijden van Peter de beelden bekeek, besloot hij er een speciale documentaire van te maken. Peter en Kees, die 25 jaar bevriend waren en 17 jaar samenwerkten, bespraken zaken die ze samen hadden aangepakt.

Er werden een aantal fragmenten uit de documentaire getoond. ,,Je raakt een beetje de weg kwijt met je emoties als je ernaar kijkt”, zei Beau. ,,Het giert alle kanten op”, beaamde Kees. ,,Als ik Peter zie: hij leeft opeens weer, hij beweegt en hij is er opeens weer.’’

Beau in tranen

Kees legt uit dat de kinderen van Peter, Royce en Kelly, het interview al hebben gezien. Zij vinden het erg mooi geworden. Wanneer Beau de kijkers oproept om de uitzending allemaal te gaan kijken, breekt hij. ,,Het is ontzettend boeiend en ontroerend…”, is het enige wat hij nog uit kan brengen.

Het viel stil en Tijl Beckand, die naast Beau aan tafel zat, viel in. ,,Het is zo confronterend om te zien hoe iemand die het leven, het gevaar, bij de strot pakte, opeens weer in de studie zit, alsof hij hier zo kan binnenlopen”, zei hij, waardoor Beau even de tijd had om te slikken. ,,Dankjewel Tijl, voor deze redding”, zei hij met zijn ogen vol tranen.

Meer DenD