‘Beau nog nooit zo slecht bekeken’

Door: DitjesenDatjes
24-09-2019

Het lijkt erop dat het zelfs Beau van Erven Dorens niet lukt om de talkshow op de late avond op RTL 4 tot een succes te maken. De presentator was razend populair, maar sinds hij in BEAU te zien is kijken er steeds minder mensen. Maandagavond bereikte het zelfs een dieptepunt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gasten

280.000 mensen keken er naar Beau en volgens Stichting KijkOnderzoek is het niet eerder gebeurd dat er zo weinig mensen naar de presentator keken. Zijn gasten, onder andere Sander Schimmelpennick en Nienke Plas, konden maar weinig mensen boeien en het programma viel buiten de kijkcijferstop 25.

De cijfers zullen bij Beau misschien wel zorgen voor een grote teleurstelling. De presentator zei een aantal weken geleden in de Coen & Sander Show op Radio 538 dat hij zijn best doet om niet op de kijkcijfers te letten. ,,Maar je ontkomt er niet aan elke ochtend die kloterige cijfers te bekijken. De ene keer valt het mee, de andere keer valt het tegen.”

Voorgangers

Twee jaar geleden keken er soms nog een miljoen mensen naar Humberto Tan en zijn RTL Late Night. De cijfers werden lager en Tan’s populariteit had te lijden onder de geruchten van de affaire tussen hem en Dionne Stax. In juni 2018 presenteerde hij voor het laatst de talkshow. Zijn kijkcijferdieptepunt was 297.000. Vervolgens kreeg Twan Huys de kans om het programma nieuw leven in te blazen, maar na een paar maanden hield ook hij ermee op. 188.000 keken naar het programma.

Hoewel het de ene na de andere beroemdheid niet lukt mensen te trekken, wil Eva Jinek nog wel een kansje wagen. Vrijdag werd bekend dat zij de publieke omroep verlaat en een talkshow krijgt bij RTL. Vanaf januari gaat zij afwisselend met Beau de talkshow op de late avond presenteren.

Meer DenD