‘Beerensteyn baalt van bijrol’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Oranje Leeuwinnen kunnen nu al spreken van een gigantisch succes. Het elftal heeft de halve finales van het Wereldkampioen Voetbal gehaald. Een ongelooflijke prestatie, zeker wanneer je weet dat het pas de tweede keer is dat Oranje op een WK staat. Alle vrouwen in het team hebben bijgedragen aan dit succes, maar de ene natuurlijk meer dan de andere.

Talenten

De basisopstelling van het vrouwenelftal bestaat uit een aantal bekende namen. Sari van Veenendaal als keepster, Lieke Martens is een van de aanvallers net zoals Shanice van de Sanden. Natuurlijk zitten er op de bank ook een aantal talenten, maar die staan niet zo vaak op het veld. Een van deze speelsters is Lineth Beerensteyn, die altijd invalt voor Shanice van de Sanden.

De 22-jarige zit dus normaal op de bank, maar is dit WK al meerdere malen ingevallen voor Van de Sanden. Al snel vonden veel kijkers dat Beerensteyn in de basis moet, want het lijkt Van de Sanden maar niet te lukken in vorm te raken. Of zij vanavond, in de halve finale tegen Zweden, in de basis staat weet ze zelf nog niet. ,, Ik heb niet al te veel verwachtingen. Dat kan dan alleen maar tegenvallen. Ik vind het lastig, maar ik moet ermee dealen”, zegt ze tegen het AD.

Hoewel Beerensteyn natuurlijk hoopt vanavond te mogen spelen, gaat Shanice, die begon als een van de sterspeelsters van oranje, ongetwijfeld alles op alles zetten om eindelijk de verwachtingen waar te maken.

Tags

LIEKE MARTENSORANJEORANJE LEEUWINNENSHANICE VAN DE SANDENVOETBALVROUWENWERELD KAMPIOENSCHAPWK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck