Bergwijn schiet Oranje naar Qatar en Van Gaal zag dat het goed was

Louis van Gaal|Oranje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De kop lag al klaar: Qatarstrofe voor Oranje! Maar niets van dat alles! Oranje gaat naar het WK in 2022! Het Nederlands Elftal plaatst zich rechtstreeks door een 2-0 overwinning op de laffe Noormannen. Louis van Gaal keek vanuit de loge zittend in zijn rolstoel en zag dat het goed was.

De 70-jarige succestrainer, twee dagen geleden ongelukkig gevallen van zijn fiets en kampend met een heupbreukje, kwam, zag en overwon. Van Gaal heeft de harten van de Oranje-spelers gewonnen. Ze gingen dinsdagavond voor hem door het vuur en poetsten de schande van de 2-2 tegen Montenegro weg.

De opdracht van Van Gaal deze dinsdagavond was duidelijk: controleren, controleren en nog eens controleren. Daardoor was het voetbal soms niet om aan te gluren. Bovendien werd er ook nog eens pijnlijk balverlies geleden als er sprake was een spaarzame Oranje-aanval.

Van Gaal wilde deze beslissende avond vooral niet verliezen, want dat zou vrijwel zeker uitschakeling betekenen. En dat had hij ooit eerder meegemaakt in een horrorwedstrijd tegen de Ieren.

Maar het liep dus goed af in de lege, troosteloze Kuip, waar de score werd geopend in de 83e minuut door een vrijstaande Steven Bergwijn. Het was de verlossing, want de zenuwen gierden bij de 11 internationals door de kelen. Het was even later, in de 91e minuut opnieuw Bergwijn die razendsnel profiteerde van het feit dat de Noren op de helft van Oranje stonden te lummelen.

Na een gave sprint tikte Bergwijn, zonder enig egoïsme, de bal door naar Memphis Depay en die maakte het feest compleet. De Vikingen stonden met lege handen, ook omdat hun wereldspits Haland nog steeds geveld was door een hardnekkige blessure. Turkije is de nummer 2 in de poule en mag play-offs gaan spelen

Na het laatste fluitsignaal vielen de Oranjespelers elkaar in de armen. Na het echec tegen Montenegro hebben ze dit maar mooi met elkaar geflikt. Oranje gaat met Van Gaal naar het WK in Qatar. En worden ze daar wereldkampioen? Dat zien we dan wel weer. Van Gaal, de generaal van Oranje met 50 interlands als bondscoach op zijn conduitestaat, weet wat hem nog te doen staat.

Tags

DE KUIPLOUIS VAN GAALNEDERLANDS ELFTALNOORWEGENORANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie