‘Beslaglegging dreigt voor Bassie en Adriaan’

Ruzie Baron en Bassie en Adriaan

Het ooit zo vrolijke en en spannende kinderprogramma Bassie & Adriaan was jaren geleden razend populair. De twee hoofdrolspelers hebben flink verdiend, maar de andere acteurs zijn er niet zo rijk mee geworden. Een van de bekendste bijrolspelers stapt opnieuw naar de rechter.

‘Uit leven geblokt’

Aad van Toor laat aan weekblad Weekend weten dat er brieven naar hem worden gestuurd vanuit Paul van Gorcum, de acteur die de Baron speelde. De brieven gaan via de advocaat van Van Gorcum. De ‘Baron’ en een paar andere acteurs uit de serie zijn jaren geleden een procedure tegen de broers gestart omdat ze onvoldoende betaald kregen voor de verkoop van de serie. In 2013 oordeelde het gerechtshof Den Haag dat Bassie en Adriaan de acteurs een vergoeding moesten betalen. Dit is echter nooit gebeurd. ,,Dat stuk heb ik uit mijn leven geblokt. Die man leeft in een fantasiewereld waarin hij dacht dat hij nog geld van ons moest krijgen, maar in alle rechtszaken is ons gelijk bewezen”, zegt Aad tegen het weekblad.

Beslag laten leggen

De agent van Van Gorcum reageert op de uitspraak van Aad en begrijpt er niets van. Het gerechtshof Den Haag heeft toch duidelijk uitgesproken dat er een vergoeding moet komen. ,,Wij hebben de uitspraak dat we gewonnen hebben, wat betekent dat er gewoon betaald koet worden.” De twee heren hebben het volgens de agent al vaak uitgesteld, maar nu is de rek eruit. ,,Waar het om gaat, is dat de hoogte van het bedrag bepaald wordt. We zijn daar nu opnieuw mee bezig. De rechter zal zich daarover moeten uitspreken en daarom zal dit jaar weer een zaak dienen.” Als de twee heren dan nog steeds weigeren te betalen zullen er consequenties zijn, zegt de agent: ,,Er zijn vele mogelijkheden om dat geld te innen. We kunnen bijvoorbeeld beslag laten leggen.”