Beste vriend verdachte Maddie klapt uit school: ‘Een viespeuk’

Maddie McCann
Door: DitjesenDatjes
22-06-2020

Twee voormalig vriendinnen van de hoofdverdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann hebben al tegen de man getuigd. Nu laat ook de voormalig beste vriend van Christian Brückner weten dat hij denkt dat de 43-jarige man meer te maken heeft met de zaak uit 2007. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Verkopen van Marokko’

Michael Tatschl woonde een tijd lang samen met Brückner in Portugal, vlakbij het resort waaruit Madeleine McCann in 2007 verdween. De Oostenrijker vertelt nu dat Christian het regelmatig had over het witwassen van geld en het smokkelen van drugs. Ook zou hij een keer hebben gepraat over ‘het verkopen van kinderen aan Marokko’. Hij denkt dat Brückner het destijds 3-jarige meisje heeft verkocht, waarschijnlijk aan mensen in de seksindustrie. 

Netflix-documentaire

Dertien jaar geleden kon Tatschl niet vermoeden dat Brückner iets met de verdwijningszaak van Maddie te maken had, maar toen hij afgelopen jaar de Netflix-documentaire over de vermissing bekeek, begon hij zijn oude vriend te verdenken. In de documentaire werd een man beschreven en volgens Tatschl leken de beschrijvingen te passen bij Brückner. ,,Hij was mijn beste vriend en duidelijk een viespeuk en in staat om een kind te ontvoeren voor seksuele kicks of geld”, zei Tatschl in een verhoor van de Oostenrijkse politie. ,,Toen ik de documentaire zag, wist ik meteen dat hij schuldig was. Een vrouwelijke toerist had het over een man bij haar deur die met een kind aan het spelen was. Ze beschreef hem als een enge man met acne en blond haar.” Tatschl ging toen niet naar de politie om zijn vermoedens te vertellen door zijn criminele verleden en zijn afkeer tegen de politie. 

Meer DenD