Bestseller En we noemen hem wordt verfilmd

Door: DitjesDatjes
17-12-2017

AMSTERDAM – Het succesvolle boek En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra wordt binnenkort verfilmd. Producent BIND, die eerder onder meer Gouden Kalf-winnaar Gluckauf maakte, heeft de filmrechten gekocht, zo werd zondag bekend.

Van Heemstra besloot op haar achttiende later een zoon de naam van haar oudoom, verzetsheld Frans Julius Johan, te geven. Maar als jaren later de eerste zoon op komst is, groeien de twijfels. Wie was deze schimmige man voor wie de oorlog nooit geëindigd is en die op Sinterklaasavond 1946 ‘een bommetje’ legde? Kan ze haar zoon wel opzadelen met de geschiedenis die met deze naam gepaard gaat?

Producent Joram Willink van BIND noemt de roman “een prachtig verhaal voor een lichtvoetige en relevante speelfilm over in hoeverre je nieuwe generaties mag opzadelen met een schrijnende familiegeschiedenis.”

Van het boek zijn bijna 10.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten zijn ondertussen verkocht aan een aantal landen, waaronder de VS, Duitsland, Italië en Spanje. NRC prees En we noemen hem aan als een van de boeken van het jaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD