‘Bestuurder auto-ongeluk Barbie mogelijk gevlucht’

Door: Tanja Brouwer
20-04-2020

Samantha de Jong, door haar realityprogramma’s beter bekend als Barbie, is gisteravond betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk in Den Haag. De politie laat weten dat er verder onderzoek wordt gedaan naar het ongeluk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Auto niet verzekerd

De VOA, de verkeersongevallenanalyse, zal het ongeluk dat plaatsvond op de Schenkkade in Den Haag verder onderzoeken. Shownieuws meldt dat de bestuurder waarschijnlijk de controle over het stuur verloor waardoor de auto tegen een hek botste en ook de betonnen rand van een oprit raakte. Politie, brandweer, meerdere ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team werden meteen gealarmeerd.

Hoeveel inzittenden er zich in de auto bevonden is niet bekend, maar Regio15 meldt dat er drie personen met spoed naar het ziekenhuis werden vervoerd. Op foto’s die de website gepubliceerd heeft is te zien dat twee betrokkenen op de rand van de weg zitten terwijl ze met de politie praten. Daarnaast meldt de website dat mogelijk de bestuurder na het ongeluk gevlucht is. Dit is echter nog niet bevestigd. De politie liet weten dat de gecrashte auto niet verzekerd is.

Jake Hampel, de voormalig manager van Barbie, heeft maandagochtend laten weten dat zijn oud-cliënt betrokken is bij het ongeluk. Volgens hem is de toestand waar Samantha in verkeerd ernstig: ,,De vraag is nog of Samantha dit zal overleven en als dit al het geval is, wat de blijvende schade zal zijn.”

Foto’s en filmpjes voor ongeluk

Enkele uren voordat het ongeluk plaatsvond poste Barbie nog op Instagram. Ze plaatste meerdere foto’s en filmpjes van vrienden en schreef daarbij: ,, Gezelligheid met me poesjes en bienkies op het kamp.”Meer DenD