Betekent overlijden prins Philip wapenstilstand voor Harry en Meghan?

Wapenstilstand?
Door: Eva Steins
09-04-2021

Groot-Brittannië is in diepe rouw: prins Philip is vandaag op 99-jarige leeftijd overleden. Deze gebeurtenis werpt een belangrijke vraag op: zullen Meghan en Harry terugkeren uit de Verenigde Staten om de uitvaart van de prins bij te wonen?

Het is geen geheim dat Harry en Meghan flink in de clinch liggen met het Britse koningshuis. Al jaren is de band moeilijk, maar deze liep een flinke klap op toen Harry en Meghan besloten afstand te nemen van hun koninklijke titels en met hun zoontje Archie te vertrekken naar de Verenigde Staten.

Interview

Wat volgde was een koude oorlog tussen het echtpaar en de leden van het Britse koningshuis, ofwel Harry’s familie. Het begon bij verschillende aantijgingen dat Meghan personeelsleden van Kensington Palace structureel gepest zou hebben. Hiermee werd het salvo flink geopend: Harry en Meghan besloten de beerput open te trekken en gaven een interview aan Oprah.

In het interview kwam het ene na het andere schandaal boven water. De meest schokkende onthulling die Meghan deed ging over racisme binnen de familie. Er zouden meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden over de huidskleur van Meghan’s toen nog ongeboren baby.

Terug?

De laatste keer dat Harry een voet in zijn geboorteland zette was in maart 2020. Het omstreden interview van het koninklijke echtpaar werd uitgezonden terwijl Philip in het ziekenhuis lag.

Er werd nog gespeculeerd over een uitstel van het interview, omdat de gezondheid van Philip te zwak zou zijn om de klappen van het interview te verdragen.

Het paar beweerde dat ze een goede relatie hadden met de koningin en Meghan zei dat ze Hare Majesteit belde toen Philips gezondheid achteruitging. Wat voor relatie ze hebben met de rest van het gezin, blijft de vraag.

Alleen

De vraag is: zullen Harry en Meghan met de witte vlag zwaaien en terugkeren naar Groot-Brittannië om Harry’s overleden opa te eren?

Een bron dichtbij de familie verklaarde aan DailyMail dat Harry absoluut van plan is te komen. ,,Harry zal absoluut zijn best doen om terug te keren naar het VK en bij zijn familie te zijn.”

De jongste zoon van prins Charles en wijlen prinses Diana zou er alles aan willen doen om het verlies samen met zijn familie te verwerken. ,,Hij wil niets liever dan er zijn voor zijn gezin, en vooral voor zijn grootmoeder, in deze vreselijke tijd.”

Het is echter onzeker of ook Meghan zal afreizen naar Europa. Volgens de bron zou dit te maken hebben met haar zwangerschap, maar er zullen waarschijnlijk ook andere redenen meespelen in deze lastige keuze.

,,Meghan is duidelijk zwanger, dus ze zal advies moeten inwinnen bij haar doktoren over de vraag of het voor haar veilig is om te reizen, maar ik denk dat Harry zeker zal gaan”, aldus de bron.

LEES OOK:

In memoriam: Prins Philip (1921-2021)

Meer DenD