Bewoners geloven niet in ongeval: ‘Botten Émile zijn daar neergelegd’

Bewoners geloven niets van ongeluk Emile
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het lichaam van de Franse peuter Émile werd eind vorige maand door een wandelaarster gevonden, maar de rust is nog altijd niet wedergekeerd in het Franse dorp Le Vernet. ,,Ze gaan concluderen dat het een ongeluk was, maar ik denk daar anders over”, vertelt een bewoner.

Émile verdween op 8 juli, maar zijn botten werden pas een paar weken geleden gevonden. Voormalig CIA-agent Edward Dames, die aan het onderzoek werkt, denkt te weten wat er met Émile is gebeurd. ,,Ik dacht dat een moordenaar dit kind misschien had ontvoerd en hem in het bos had vermoord”, vertelde hij onlangs aan Franse media. ,,Maar toen heb ik me echt verdiept waar Émile precies is overleden. Dat gebeurde op de weg, en daarom denk ik dat hij aangereden is door een auto.”

‘Botten neergelegd’

Maar inwoners van het Franse dorp geloven niet in deze theorie. ,,Ze gaan concluderen dat het een ongeluk was, maar ik geloof daar niet in”, vertelt een boer die het gebied door en door kent aan BFMTV. Net als andere bewoners vermoedt de boer dat de botten van Émile op de plek neergelegd zijn. ,,Het zou toch vreemd zijn als al die speurders hem steeds voorbij zijn gelopen, inclusief speurhonden… Dat lijkt me heel sterk.”

‘Te ver weg’

Daarnaast is het volgens de boer ondenkbaar dat Émile op eigen houtje naar de plek is gelopen waar zijn botten werden gevonden. ,,Voor een kind is dit toch al ver weg van het gehucht. Het gras stond een meter hoog, het was een terrein met heuvels en dalen. Nee, ik geloof het niet.”

Vraagtekens

Stéphane Chevrier, voorzitter van de jachtvereniging in het dorp, plaatste al eerder vraagtekens bij de theorie dat Émile aangereden is door een auto en zijn lichaam vervolgens maandenlang in de open lucht heeft gelegen. Volgens haar wordt het gebied veel bezocht. Niet alleen door wandelaars, maar ook door jagers. ,,Het kan niet dat niemand het lichaam of op zijn minst enkele sporen is tegengekomen gedurende al die maanden”, zei Stéphane, die het gebied op haar duimpje kent, in gesprek met Le Figaro.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck