Bibian Mentel heeft uitzaaiingen, neemt afscheid van naasten

Door: DitjesDatjes
05-03-2021

Er zijn uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen van snowboardster Bibian Mentel. Haar artsen hebben haar daarom geadviseerd afscheid te nemen van haar dierbaren. Dat maakte DenkProducties, met wie Mentel een seminar organiseert, samen haar man Edwin Spee vrijdag bekend. Mentel veroverde drie keer goud op de Paralympische Spelen en ook vier wereldtitels.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De vrouw die zo’n toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen is, gaat haar strijd tegen kanker toch verliezen”, schrijft de organisatie. “Bibian, haar man, familie en iedereen die Bibian in het hart heeft gesloten (en zijn we dat niet allemaal?) wisten dat deze dag ooit zou komen maar uiteraard was er de hoop dat deze fase nog lang uitgesteld kon worden.”

De 48-jarige paralympisch snowboardster kreeg zo’n twintig jaar geleden voor het eerst met botkanker te maken. Die was af en toe weg, maar kwam ook weer terug. In 2014 werden er ook kankercellen in haar longen aangetroffen. In juni 2016 werd weer kanker bij haar geconstateerd.

Op 7 maart schuift haar man, Edwin Spee, aan in het programma van Humberto Tan. Daar vertelt hij uitgebreid over de situatie van zijn vrouw. Mogelijk wordt er dan overgeschakeld naar Bibian thuis voor een gesprek. Twee dagen later, op 9 maart, gaat het seminar van Mentel, Winnaarsmentaliteit, gewoon door.

“Met Bibian gaat het ondanks het slechte nieuws erg goed en heeft zij besloten om tot de laatste dag te blijven genieten van het leven”, sluit de organisatie af. “Daarom heeft Bibian persoonlijk besloten dat dit seminar gewoon gaat. Ondanks alles. Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD