Bizar: George Clooney gaf DEZE vrienden een miljoen in cash

George Clooney
Door: Eva Steins
04-12-2020

Van je vrienden moet je het hebben, zeker als je George Clooney in je vriendengroep hebt. De acteur gaf maar liefst veertien miljoen weg aan zijn beste vrienden. George vulde voor elk van hen een koffer met daarin voor maar liefst één miljoen aan twintig dollar biljetten…

Op vrijdag 27 september 2013 verzamelde George zijn beste vrienden voor een diner. Vervolgens gaf hij elk van hen een enorme koffer en vroeg hen deze tegelijkertijd open te maken. De mannen waren totaal verbijsterd toen ze erachter kwamen dat de koffers gevuld waren met een lading aan twintig euro biljetten, die samen een bedrag van één miljoen euro vormden.

LEES OOK:

Grote zorgen zoontje George en Amal (3)

Film

Het lijkt net een scène uit een film, maar Clooney bevestigde deze week in een interview dat dit echt gebeurd is. Hij vertelde dat hij een enorm bedrag betaald had gekregen voor de film Gravity. Clooney wilde zijn geluk delen en koos hiervoor een groep met zijn beste vrienden uit. ,,We hebben een gezin gevormd” zei George trots.

Tegen GQ Magazine vertelt George waarom hij zijn vrienden dit bescheiden cadeautje gaf.

,,Ik was een alleenstaande man. Ik was 52. En de meeste van mijn vrienden zijn ouder dan ik. Met Gravity, omdat ze ons niet wilden betalen, gaven ze ons percentages van de film, omdat ze dachten dat het een flop zou worden, en dat werd uiteindelijk een heel goede deal.”

George vergat de hulp die hij tijdens het begin van zijn carrière had gekregen van zijn vrienden niet. ,,En ik dacht: wat ik wel heb, zijn deze jongens die me allemaal hebben geholpen. Ik heb op hun banken geslapen toen ik blut was. Ze leenden me geld toen ik blut was. En ik dacht eigenlijk: als ik door een bus wordt aangereden, staan ze allemaal in het testament. Dus waarom wacht ik in godsnaam om aangereden te worden door een bus? ‘

De gelukkige mannen vind je achter deze link.

Meer DenD