Bloederige recensies F*ck de Liefde: ‘ONLEUKE EN AFMATTENDE KIJKERVARING’ en ‘SCHOOLTONEELSTUK’

F*ck de Liefde
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

BN’ers die op première-avonden kennelijk niets anders te doen hebben, vallend onder het B-garnituur en op afroep beschikbaar zijn voor elk rode loper-event mét fotografen, klonken afgelopen week uiteraard weer opgetogen over de volgende film die ze gaan zien. Deze avond zat ‘F*uck de Liefde in de projector.

De film van Lodewijk van Lelieveld en Appie Boudellah wordt vandaag door de recensenten tot aan de grond toe afgebrand. Alle superlatieven worden door hen gebruikt.

Een ‘schooltoneelstuk’ oordeelt De Telegraaf. ,,Chemie ontbreekt, dialogen zijn beschamend en de pijnlijk onleuke grappen missen doel.”

Zonderbroekenlol

Je hebt onderbroekenlol en nog erger onderbroekenlol als de onderbroek wordt uitgetrokken: dat heet zonderbroekenlol. Ook dat gebeurt in F*ck de Liefde. Echter, Yolanthe Cabau van Kasbergen, die ook een rol speelt (een hoofdrol is een term die je bij bioscoopfilms gebruikt), moest wel heel hard lachen op de ‘filmset’ toen een tegenspeler in zijn nakie een ananas voor zijn edele gebied hield.

Yolanthe vertelde aan de media dat ze inderdaad heel hard moest lachen om deze scène, omschreven door De Telegraaf als ’treurigstemmend zwijmelwerkje’. ,,We hebben zo gelachen om hem”, aldus de voormalige voetbalvrouw, momenteel ook nog te zien in de ‘levensechte’ politieserie DNA.

‘Vervelend’

Lachen was nu ook bepaald niet de insteek van de resensent van De Volkskrant. ,,Je zit opgescheept met een stel personages dat zich kil, wezenloos en stierlijk vervelend met seks en relaties bezighoudt.”

,,WAT EEN ONLEUKE EN AFMATTENDE LIJKERVARING IS DIT KLONTERIGE GEHEEL”, aldus de recensent.

Ook Het Parool genoot bepaald niet van F*ck de Liefde: ,,Het is een platvloerse romantische komedie die misschien geschikt is voor achteloos kijkgedrag, maar in feite door gebrek aan karakter uit elkaar valt.” ,,Het dieptepunt is een smakeloze grap die iets te doen heeft met viagrapillen”

Nu hoeft dit alles nog niet te betekenen dat F*ck de Liefde mislukt. In maar liefst 112 theaters kan iedereen zelf vaststellen dat de kloon van de wel leuke Alles is Liefde wel of niet is geslaagd. Over smaak valt niet te twisten. Op naar F*ck de Liefde 2!

Tags

DE TELEGRAAFDE VOLKSKRANTEDWIN JONKERF*UCK DE LIEFDEHET PAROOLJAAP REESEMAYOLANTHE CABAU

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck