BN’ers vol lof over overwinning Oranje op EK

DEN HAAG – Ook bekende Nederlanders zijn door het dolle heen dat de Oranjeleeuwinnen door zijn naar de finale van het WK. Verschillende sterren complimenteren de voetbalsters op social media met hun overwinning tegen Zweden woensdagavond.

Arie Boomsma vindt het erg mooi. “Zoveel vreugde steeds. Een team dat zó collectief straalt, elkaar onderling zoveel gunt. Op naar de finale! Een historische prestatie, en een schitterend voorbeeld voor iedereen die werkt of sport in teamverband”, schrijft hij op Instagram. Ook Jeroen van der Boom is enthousiast: “Hoe gaaf is dit dan!!!”

Oud-voetbalster Anouk Hoogendijk, die zelf nog voor Nederland speelde tijdens het WK in 2015, twittert dat ze “bijna niet heeft kunnen slapen van de opwinding”. “Gewoon in de finale op een WK, zo knap! Gefeliciteerd.” Claudia de Breij deelt op Instagram een stukje uit haar aanmoedigingslied Zie die leeuwinnen.

De wedstrijd vestigde woensdag een kijkcijferrecord; nog nooit keken zoveel mensen live naar een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. In totaal vijf miljoen mensen bleven thuis voor de halve finale. Tot nu toe was de best bekeken wedstrijd ooit de EK-finale in 2017.

 

BuzzE