BOEK OVER EEN MYSTERIE: Koninklijk complot: Lady Diana

Door: DitjesDatjes
25-07-2017

Op 31 augustus is het 20 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Veel is er sindsdien gespeculeerd over de toedracht van dit
fatale ongeluk. Officieel onderzoek leverde niets op. Toch blijft de dood van Diana de gemoederen bezighouden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Linda Udo componeerde met feiten en fictie de roman ‘Koninklijk Complot’, een andere kijk op de dood van een prinses. Het boek leest als een spannende reconstructie van historische feiten, koninklijke dwaalsporen, intriges, verraad en romantiek op jetsetniveau.

UIT HET BOEK:

Diana: Kijk, dat is nu mijn leven. Alles is openbaar. Ik word gemanipuleerd door de paparazzi en de koninklijke familie. Geen moment heb ik voor mezelf. De wereld is compleet gehersenspoeld over wie ik ben.

Een superspannende roman over koninklijke dwaalsporen, intriges, verraad en romantiek op jetsetniveau.

Tipje van de sluier:

Londen 1996
Het sprookjeshuwelijk van Diana Spencer met de Britse kroonprins Charles, komt dramatisch ten einde. Diana accepteert dat ze Charles’ liefde nooit zal winnen en probeert zich terug te trekken uit de openbaarheid. Maar de opdringerige pers blijft haar tot in het absurde achtervolgen. Zelfs voor haar kinderen wordt het te veel.
Diana, de meest gefotografeerde vrouw ter wereld, alom geliefd maar o zo eenzaam, leeft op dat moment een zwaar leven. Door haar instabiele en koppige karakter, haar loslippigheid en haar nieuwe liefdesescapades vormt ze een steeds grotere bedreiging voor het inmiddels onpopulaire Britse koningshuis.
Zal Diana instemmen met Mission Escape, geënsceneerd door niemand minder dan Dodi Fayed?

Over Linda Udo:

De schrijfster Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto’s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die het koningshuis, de Britse regering en de geheime diensten verborgen hebben weten te houden.
Over Diana is decennia lang heel veel geschreven. Vaak relevante feiten maar niet altijd in de juiste context. Critici die twijfelden, lanceerden meestal eenzijdige theorieën en misten daardoor de brede samenhang. Linda onderzocht grondiger, spitte dieper en langzaamaan ontstond zo de adembenemende en spannende roman Koninklijk Complot.

Volgens Linda Udo: Wie Koninklijk Complot gelezen heeft, leert de ware Diana kennen.

Uitspraken van prinses Diana

  • Als er ooit iets met me gebeurt, schrijf dan een boek en vertel hoe het echt zit, zegt Diana tegen haar vriendin Simone Simmons. Als beginregel in het boek staat: Voor degenen die ons na staan en ergens zijn waar het veel beter is.
  • Diana’s handgeschreven brief aan haar butler Paul Burrell: Jij weet het al: dit komende weekend wordt heel belangrijk! Ik weet het ook en ik wilde je even op papier laten weten hoe diep ik geraakt ben dat je deze spanning ook met mij deelt. Nu keert het tij en krijgen we allemaal eindelijk een beetje rust en kunnen we ons verheugen op betere tijden en andere huizen! Wat een geheim!
  • In juli 1997 maakte Diana tegenover Britse journalisten in Saint-Tropez een raadselachtige opmerking: Jullie zullen binnenkort zeer verrast zijn over wat ik nog meer ga doen!
  • Op een dag stijg ik op met een helikopter en dan gebeurt er wat, dan kom ik niet meer terug. Ze voegde eraan toe dat ze ervoor zou zorgen dat dit niet stilletjes zou gebeuren.

Linda Udo,
ISBN: 9789491535970

Meer DenD