Boer Geert Jan raakt paardenfokkerij kwijt

Boer Geert Jan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Boer zoekt Vrouw-deelnemer Geert Jan van Meerveld ligt al jaren in de clinch met de gemeente. En nu heeft hij de strijd definitief verloren.

In de woonwijk van de paardenfokker raakten vorige week voortvluchtige criminelen in een heftig vuurgevecht met de politie verwikkeld. Geert Jan kwam net aanrijden toen de politieachtervolging gaande was. De dappere boer ging meteen achter de verdachten aan.

Amper van de schrik bekomen, heeft Geert Jan nu nog meer slecht nieuws. Hij heeft de jarenlange strijd met de gemeente verloren en verliest zijn paardenfokkerij.

Van slag

,,Ik moet op 30 juni van mijn land af zijn en stoppen met mijn bedrijf”, vertelt de boer aan weekblad Story. ,,Al mijn paarden moeten dan weg zijn.” De boer heeft wel zestig paarden buiten lopen, en in de zomer zijn dit er wel tweehonderd.

,,Die paarden moeten nu elders worden ondergebracht. Ik heb nog wat grond elders, maar niet genoeg voor alle paarden.” Geert Jan is duidelijk van slag van het nieuws.

Strijd met gemeente

Al vijftien jaar lang voert Geert Jan de strijd met de gemeente. Volgens de boer klopten voorheen de plannen van de gemeente niet. ,,Ze wilden bijvoorbeeld eerst een baggerdepot op mijn grond aan laten leggen.” Maar omdat de vergunningsaanvraag niet volledig was, won Geert Jan de zaak.

Helaas voor de boer is het na jarenlang procederen de gemeente toch gelukt om hem van zijn grond te ontdoen. Ze hebben nu volgens Geert Jan wel andere plannen met zijn grond. ,,Ze willen rietsigaren gaan poten op mijn land. Vervolgens komt er een fabriek waar ze die rietsigaren gebruiken om isolatieplanten van te maken.” Volgens Geert Jan is het milieubewuster en zit dat achter de plannen.

Duizend euro per dag

,,Als ik mijn grond niet afsta, staat daar een boete van duizend euro per dag op. Paarden, paaltjes, hekjes… alles moet ik weghalen”, aldus Geert Jan in Story. ,,Toen ik de gemeente liet weten dat niet te doen, dreigden ze met een ontruimingsprocedure.”

Maar hoe moet Geert Jan nu verder? Dat weet hij zelf nog niet. Maar na deze enorme tegenslag blijft hij tóch positief in het leven staan. Zo is Geert Jan in de weekenden voor de hobby ook frietboer. Elke zondagmiddag staat hij in een frietkraam en wellicht kan hij nu fulltime friet gaan verkopen. ,,Als er ergens een deur dichtgaat, gaat er ook weer een open. Zo sta ik in het leven. Al komt deze klap wel hard aan…”

Tags

BOER GEERT JANBOER ZOEKT VROUWGEERT JAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie