Boerenprotest richt zich in eerste instantie op supermarkten

Door:
04-07-2022

DEN HAAG (ANP) – De boerenprotesten van maandag lijken zich in eerste instantie vooral op de supermarkten te richten. Over het hele land verspreid blokkeren protesterende boeren met hun trekkers de distributiecentra van ketens als Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Boni.

Actiegroep Agractie stelt dat er onder andere blokkades zijn in Gieten, Drachten, Veghel, Geldermalsen, Zaandam, Tiel, Culemborg, Nieuwegein, Breda en Nijkerk. Op sociale media circuleren beelden en gaan berichten rond van distributiecentra op meer plaatsen, waar trekkers de boel blokkeren.

Boeren hadden eerder aangekondigd “heel Nederland plat te leggen” uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet. Naast distributiecentra werden ook de Rotterdamse haven en luchthavens Schiphol en Rotterdam genoemd als locaties voor protest. In de haven van Lauwersoog, Den Helder en IJmuiden wordt door vissers geprotesteerd.

Schiphol heeft reizigers opgeroepen vooral met de trein naar de luchthaven te komen. Van acties bij de luchthaven lijkt nog geen sprake. De haven van Rotterdam zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

 

ANP

 

 

Meer DenD