Boos omroeppersoneel: ‘BZV dreigt te verdwijnen’

Werknemers van de KRO-NCRV zijn ontevreden over hun directie. Het personeel is zo boos dat ze een brief heeft verstuurd aan verschillende media. Daarin staat dat ze het vertrouwen in de directie opzegt.

Boer zoekt Vrouw

,,Er heerst een groot gevoel van ongenoegen onder medewerkers van de KRO-NCRV. Wij als initiatiefnemers van deze brief hebben gesprekken gevoerd met meerdere mensen binnen het bedrijf”, staat er in de brief. De initiatiefnemers van de brief erkennen dat er veel is gebeurd bij de NPO, maar dat de KRO-NCRV ook invloed heeft op wat er binnen de omroep zelf gebeurt.

,,We hebben allen met pijn in het hart moeten aanschouwen hoe prachtige en authentieke KRO-NCRV programma’s stuk voor stuk zijn verdwenen; Brandpunt, Memories, Hello Good Bye, Streetlab, De Reünie en zelfs Boer Zoekt Vrouw dreigt te verdwijnen aangezien de producent binnenkort contractueel van de KRO-NCRV af zou kunnen en dit door de huidige chaos bij de KRO-NCRV ook serieus aan het overwegen is.”

Vertrouwen

In de brief staat dat het personeel vindt dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt, en dat er mensen op verkeerde posities terecht zijn gekomen. ,,Door middel van deze brief zeggen wij als trouwe medewerkers van deze prachtige omroep het vertrouwen op in de directie en creatieve leiding. Dat wil zeggen; Jochem, Mascha, Margot, Ellen en een ieder ander die zich aangesproken voelt.”

De directie van de KRO-NCRV heeft inmiddels gereageerd op de brief.
Hoofdpagina (new)