Boze Britten Twitteren over Harry en Meghan: ‘Geef ons geld terug!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De nieuwe woning van Harry en Meghan, Frogmore Cottage, is verbouwd voor zo’n kleine drie miljoen euro. Hoewel de Britse koninklijke familie genoeg eigen vermogen heeft, is de verbouwing betaald van belastinggeld. Dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Boze Britten laten via Twitter hun onvrede blijken.

Verbouwing

Voorheen bestond Frogmore Cottage uit vijf aparte woningen waar vroeger personeel inwoonde. Tijdens de verbouwing is het één groot huis geworden en dus moesten er muren worden doorgebroken, nieuwe trappen worden gebouwd en moesten de leidingen worden opgelegd. Privé schrijft dat dit alleen al volgens een Britse aannemer zo’n 1,5 miljoen euro kostte.

Dan had Meghan Markle nog een paar wensen, want hoewel ze zelf uit een ‘simpele’ familie komt houdt ze er wel koninklijke wensen op na. Zo staat er een bad dat gemaakt is van koper in hun slaapkamer, dat maar liefst 6000 euro kostte. Daarnaast heeft ze een eigen yogaruimte en is alles geverfd met ‘vegan verf’, waar geen chemicaliën inzitten. Een emmertje van vijf liter kost al 85 euro.

Verhoudingen

,,Ze moeten het juiste doen en het geld terug betalen of, beter nog, doneren aan goede doelen”, schrijft boze Brit, Lee Howarth, op Twitter. ,,Verschrikkelijke verspilling van belastinggeld dat ook het zorgsysteem had kunnen ondersteunen”, schrijft een ander. Het is de zoveelste keer dat Meghan Markle negatief in het nieuws komt. Eerder bleek al dat ze een slechte relatie heeft met haar eigen familie, maar ook dat ze de verhoudingen binnen de Britse koninklijke familie op scherp zet. Zo zouden prins Harry en prins William niet meer zo close zijn sinds Meghans komst.

Tags

BELASTINGGELDBOOSBRITTENFROGMORE COTTAGEMEGHAN MARKLEPRINS HARRYTWITTERWOESTWONING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck