Brabanthallen zegt concerten nog niet af

Door: DitjesDatjes
30-09-2020

Shows in de Brabanthallen worden deze week afgezegd, maar die van volgende week blijven nog even op de agenda staan. Dat vertelt directeur Jeroen Dona aan het ANP. Dona zegt zich niet te kunnen voorstellen dat culturele instellingen in de veiligheidsregio Brabant Noord geen ontheffing krijgen voor een maximaal aantal van dertig bezoekers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We zijn met stomheid geslagen. Al sinds maandag zijn we in gesprek met de veiligheidsregio”, aldus Dona. “Dat zag er niet ongunstig uit. Het is volstrekt tegen onze verwachting in en niet uit te leggen.”

Sinds de coronacrisis worden in de Brabanthallen coronaproof concerten georganiseerd. Daar kunnen zo’n duizend mensen bij aanwezig zijn, in tegenstelling tot de 3300 mensen die normaliter de zaal in kunnen. Met de huidige maatregelen kunnen die concerten dus niet meer doorgaan. Deze week wordt de agenda leeggemaakt, maar de concerten van volgende week worden nog niet afgelast.

“Het gaat ons in ieder geval ongelooflijk veel geld kosten”, vertelt de directeur. “We hebben twee รก drie keer zoveel mensen aan het werk om de boel in goede banen te leiden. Die moeten we ook gewoon blijven betalen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD