Break! Afpakken titels publieke vernedering prins Andrew

Prins Andrew
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De publieke vernedering van prins Andrew van Groot-Brittannië in onherstelbaar. De man, die ervan wordt verdacht dat hij seks heeft gehad met een minderjarige via de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, raakt al zijn militaire titels kwijt. Bovendien wordt Andrew niet meer aangesproken met Hij Royal Highness.

De titels vallen weer toe aan de Britse troon, waarmee de vernedering voor de lievelingszoon van koningin Elizabeth compleet is. De Hertog van York zal met onmiddellijke ingang nooit meer het koninklijk huis mogen vertegenwoordigen. Hij raakt ook zijn zogeheten patronaten van talloze instellingen kwijt.

Pijnlijk

De vermeende, strafbare seksavonturen met de Amerikaanse Virginia Giuffre komen Andrew duur te staan. Want er volgt zo goed als zeker een pijnlijke rechtsgang waarin hij al burger zich moet verweren tegen de aanklacht. Een Amerikaanse civiele rechter heeft dat eerder deze week besloten dat de rechtszaak doorgaat en Andrew zich moet vertonen.

De blamage treft ook koningin Elizabeth. Ze is haar zoon heel lang blijven geloven maar nu Andrew publiekelijk en door de rechter mogelijk aan de schandpaal wordt genageld ziet ze geen andere uitweg.

Verklaring

,,Met goedkeuring en instemming van de koningin zijn de militaire banden en koninklijke beschermheerschappen van de hertog van York teruggegeven aan de koningin”, schrijft Buckingham Palace in een verklaring. ,,De hertog van York zal geen openbare taken blijven uitoefenen en verdedigt zich in deze zaak als burger.”

De Britse media hebben het nieuws onmiddellijk gebombardeerd tot Breaking News. Andrew zal waarschijnlijk gedwongen zijn door Buckingham Palace om zijn titels en patronaten in te leveren. De prins, die nog steeds elke betrokkenheid bij het seksschandaal ontkent, raakt steeds dieper in de problemen.

Vorige week werd al duidelijk dat hij ook het Zwitsers chalet van hem en zijn ex-vouw Sarah moet verkopen om zijn verdediging te kunnen voeren. Want dat loopt in de miljoenen. De vermoedelijke opbrengst van het huis bij Verbier bedraagt waarschijnlijk 17 miljoen pond.

Tags

JEFFREY EPSTEINPRINS ANDREWSEKS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck