Bridget Maasland openhartig over extreme menstruatiepijn en donkere gedachtes

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Bridget Maasland plaatst op haar Instagram een selfie met een duidelijke boodschap. Ze spreekt openhartig over haar menstruatiepijn en donkere gedachtes die daarbij komen kijken. Ze vindt het “jammer dat er in de huidige maatschappij nog steeds weinig rekening gehouden wordt met onze cyclus.”

“Van ‘t een op ‘t andere moment overvalt het donker me”

In haar laatste Instagram-post plaatst Bridget plaatst twee selfies met de reflectie van het zonlicht op haar gezicht. Onder het bericht schrijft ze het volgende: 

“Soms als ik in het licht sta denk ik dat er nooit meer donker komt en dan ineens van ‘t een op ‘t andere moment overvalt het donker me. Gek eigenlijk want ik heb al sinds mijn 11de maandelijks last van extreme menstruatiepijn en donkere gedachtes. Zo erg dat ik vroeger niet naar school kon tijdens mijn periode. Nu ik in de perimenopauze zit is alles onregelmatig en dus overvalt de pijn en somberte mij helemaal vanuit ‘t niets. Jammer dat er in de huidige maatschappij nog steeds weinig rekening gehouden wordt met onze cyclus. We zijn namelijk op verschillende dagen in onze cyclus veel productiever, scherper, krachtiger en creatiever. Daar valt nog veel winst te halen.”

Positieve en begripvolle reacties 

Bridget wordt overspoeld met lieve, positieve en begripvolle reacties van mensen om haar heen. Zo reageert Jim Bakkum: “Heel goed dat je dit deelt.” En Marieke Elsinga zegt: “Top post!!! Bedoel, niet fijn, die somberde. Maar je snapt wat ik bedoel.”

Maar ook menig niet-BN’er herkent zich in het verhaal van de presentatrice. Een volger reageert bijvoorbeeld: “Een thema wat door vele vrouwen steeds wordt aangekaart maar nog steeds niet is geland. Misschien helpt het wanneer jij als bekende vrouw, onze #meno-ambassadeur wordt. Ik zeg doen!”

En iemand anders zegt: “PMS en overgangsklachten KAN voor vrouwen echt hels zijn!, wordt toch nog steeds onderschat ( en zeker door mannen) !!!”

Maatschappelijke onderwerpen


Bridget Maasland gebruikt haar Instagram vaker om aandacht te vragen voor maatschappelijke onderwerpen. Zo heeft ze al een keer eerder aandacht gevraagd voor bijvoorbeeld kinderkanker en is ze regelmatig bezig met body positivity.

Tags

BRIDGET MAASLANDINSTAGRAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck